Összortodox konferencia az eretnekségekről és az álvallásokról

2010. november 05., péntek

altA görögországi Larissa városában az eretnekségekről és a paravallásokról tartottak nemzetközi összortodox konferenciát november 1. és 3. között.

November 1-3. között a görögországi Larissa városában az eretnekségekről és a paravallásokról (álvallásokról) tartottak nemzetközi összortodox konferenciát, ami a sorban a 22. volt.

altA konferencia védnöke Őboldogsága Ieronimosz, Athén és egész Görögország érseke volt. Az idei konferencia témája: „A kortárs okkultizmus formái és megnyilvánulásai”. A konferenciát Könyörgő Istentisztelettel és vízszenteléssel nyitotta meg Ignatiosz larissai metropolita. A konferencia munkájában a Görögországi Ortodox Egyház képviselőin kívül részt vettek más Helyi Egyházak képviselői is. Az előadók között volt többek között Theophilosz (Lemondzisz) archimandrita, aki a „Teoszófia. A régi okkult praktikák egybeolvadása és újak megjelenése” címmel, valamint Ioannisz Zotosz atya, aki a „Spiritizmus és mai fejlődése” címmel tartott előadást. (sedmitza.ru-szimandrion.hu – 2010-11-05 – dr. békefy-röhrig klaudia -  reformatus.hu)

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.