Összefogás a kispaládi templomért

2010. október 08., péntek

A Kispaládi Református Egyházközség október 16-án ünnepi istentiszteletet tart temploma fennállásának 100. évfordulója alkalmából.

A Kispaládi Református Egyházközség október 16-án délután két órától ünnepi istentiszteletet tart temploma fennállásának 100. évfordulója alkalmából. Igét hirdet Derencsényi István, a Tiszántúli Református Egyházkerület főjegyzője.

Érdeklődni lehet:
Református Lelkészi Hivatal
4951 Tiszabecs, Rákóczi utca 55.
Telefon: (44) 378 175, (30) 235 5677
E-mail: refkispalad@gmail.com

 

A kispaládi református templom már 9 éve felújításra szorul. A 2001. évben árvíz volt a községben, amelynek következtében az épület jelentősen megrongálódott. Az árvíz utáni kártérítés összege a torony és a tetőszerkezet helyreállítására volt elegendő. A templom alapja süllyed, repedések húzódnak a falon, omladozik a vakolata, megkopott a beltéri festés, a mennyezetről sorra potyognak a faragott csillagok. A templomot utoljára 1979-ben újították fel. A gyülekezet mindent elkövet a templom megmentéséért, felújításáért, jelenleg pályázati és egy most létrehozandó alapítvány nyújtotta lehetőségekben, valamint az emberek jószándékú adományaiban bizakodnak.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.