Ökumenikus női világimanap – 200 országban imádkoznak egyszerre az asszonyok

2010. március 05., péntek

altEmészthetetlen vörös kölest esznek, táncukkal fejezik ki boldogságukat és hálájukat Istennek mindenért, amit adott, hatalmas tömegek gyalogolnak kilométereket, hogy részt vegyenek az egész napos istentiszteleteken. Az idei ökumenikus női világimanap főszereplője Kamerun. Az afrikai ország számos dologban különbözik Magyarországtól, de a nagy távolság ellenére is vannak hasonlóságok. Pénteken Kamerunért és a családokért is imádkoznak az asszonyok az ökumenikus női világimanapon – mondta P.Tóthné Szakács Zita, a MEÖT Női Bizottságának elnöke.

Kamerunban és Magyarországon is közös probléma, hogy számos asszony egyedül kénytelen neveni gyermekeit, amikor egy férfi elhagyja családját. P.Tóthné Szakács Zita szerint további közös vonás hazánkkal, hogy Kamerunt ugyanúgy kirabolták a multinacionális cégek, mint Magyarországot, katasztrofális az egészségügyi állapot, így a március 5-i alkalom arra is lehetőséget ad, hogy mind az afrikai országban élőkért, mind saját gondjaink enyhítéséért is imádkozzunk.alt

A világimanapon 200 országban kulcsolják imára kezüket, és ahogy körbe megy a földön az ima „lásd Urunk egy nap újra eltűnt”, a felkelő nappal már egy újabb csoport imádkozik valahol a Távol-Keleten – tette hozzá a MEÖT Női Bizottságának elnöke.

Hallgassa meg a P.Tóthné Szakács Zitával készült interjúnkat a női ökumenikus világimanapról!

A világimanapról ide kattintva olvashat bővebben

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.