Nyitott kézzel szeretni - nyolcadszor

2011. október 01., szombat

Idén nyolcadik alkalommal rendezték meg a Dunaalmási Szeretetotthon nyitott napját, és szerveztek a testvérintézményekkel közösen alma-fesztivált. 

Kétszáznál is több fiatal találkozott szeptember 15-én a Dunaalmási Református Szeretetház udvarán. Az alkalomra a kömlődi Kerényi Béla Református Foglalkoztatóház és Lakóotthon, valamint a Nyergesújfalui Mécses Otthon gondozottai is hivatalosak voltak.

A reggeli órákban hálával köszöntük meg a Teremtőnek, hogy szép napot adott, és így a szabadtéri alkalom örömet, jókedvet, testi és lelki feltöltődést hozhat az itt lakó fiatalok, és az ide látogató vendégek számára.

Tíz órakor kezdődött az alkalom Csákay László szomódi lelkész áhítatával. A különböző egyházi intézmények képviselői egy szívvel és lélekkel vettünk részt az éneklésben és az imádságban. Az áhítat végén nyugdíjba vonulása alkalmából elbúcsúztunk Szabó István lelkipásztortól, aki több mint húsz évig volt az intézet lelkésze. Az ajándék almafa átadása után a színpadon az Alma együttes zenélt, táncolt, énekelt, bohóckodott a fiataloknak, a gondozóknak és gondozottaknak egyaránt.

Mint minden évben, idén is a szeretet-intézmények rövid bemutatkozásával folytatódott a nap. Voltak, akik gokartoztak, bőr karkötőt, kulcstartót, vagy gipszből hűtőmágnest készítettek, de akadtak olyanok is, akik régóta nem látott barátaikat keresték, ölelték, vagy éppen arra vártak, hogy valaki végre lencsevégre kapja őket.

Még egy volt dolgozó nyolcvanadik születésnapját is megünnepeltükk, ezután a Naszályi Nosztalgiakör verses-énekes műsora következett, ami egy nagy, önfeledt közös táncmulatsággá változott. Estig szólt a dal, folyt a tánc, ették az almás sütit, az almáskrémest, a palacsintát, és itták az almaszörpöt – megfeledkezve a körülöttük lévő világ megannyi gondjáról, s hálával szívükben ölelték át Isten feléjük megmutatkozó vég nélküli szeretetét. Nyitott kézzel. Nyitott szívvel! A sok-sok vendég megtapasztalhatta, milyen is nyitott kézzel szeretni.

alt

Nyitott kézzel szeretni – itt Dunaalmáson ahol a szeretet-otthon van, mindennapi feladatunk. Akár úgy is, hogy egy pillanatra e cikk elolvasása után, hálát adunk Istennek hogy a Református Egyház Szeretetszolgálata lehetőséget teremt a köztünk fogyatékkal élő emberek iránti szeretet-szolgálatra. Istennek legyen hála!

A szerző az intézmény munkatársa

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.