Nyílt, átlátható és rendszeres párbeszédet!

2010. április 22., csütörtök

altBrüsszelben tartotta április 14-e és 16-a között közgyűlését az EU Püspöki Bizottságainak Konferenciája. Az ülés végén nyilatkozatot tettek közzé.

Ebben a főpásztorok megállapították, hogy az egyház, számos szervezetén keresztül, az egyik főszereplője Európában a szegénység elleni küzdelemnek. A gazdasági krízis valójában az erkölcsi értékek válságából fakad. Meg kell tehát találni az egyéni és a közérdek közötti egyensúlyt. Az EU és az egyházak közötti párbeszéd egyik konkrét témája a vallásszabadság helyzete a világban. A COMECE titkársága felmérést készített a kérdésről, amelynek címe: „A vallásszabadság az emberi jogi politika alapja az Európai Unió külkapcsolatainak viszonyában.” Az Európai Unió püspökei megemlékeztek a Lengyelországot sújtott katasztrófáról és szentmisét mutattak be az áldozatokért. A COMECE továbbá új tagjai közé választotta a ciprusi Juszef Soueif maronita érseket. (RV.de – hu – 2010-04-21 – dr. békefy-röhrig klaudia – www.reformatus.hu)

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.