Népszerű A Biblia

2013. március 08., péntek

Az Amerikai Egyesült Államokban „A Biblia" címmel minisorozat indult. Az első epizód nézettségi rekordokat döntött, csaknem tizennégy millió ember volt kíváncsi a Szentírásból készült adaptációra.

Március 3-án „A Biblia" bemutatkozó epizódja a nézettségi lista élére ugrott. A History tematikus csatorna Húsvét vasárnapig tíz részben mutatja be a Szentírás történeteit, a Teremtéstől a Jelenések Könyvéig.

A produkció elkészítésben mintegy negyven teológus vett részt, köztük Rick Warren lelkész, bestseller szerző is, aki egy interneten közvetített prédikációjában az elmúlt ötven év legjobb Bibliafilmjének titulálta a nemrég debütált sorozatot. Az egyesült államokbeli Evangéliumi Alliansz elnöke Leith Anderson is film tanácsadói között volt, így a szervezet több tagja előzetesen megtekinthetette a teljes szériát.

Geoff Tuncliff, főtitkár szerint a gyártóknak nem csak a Szentírás mondanivalóját sikerült közvetíteniük, hanem azt egy új generáció számára is életre hívják. „Nekem, aki a Bibliát szinte egész életemben olvastam figyelemreméltó lelki és érzelmi élmény volt. 'A Biblia' nem csak a Kisztushívőknek, hanem mindenkinek, az érdeklődőknek és szkeptikusoknak is egyaránt egy szórakoztató kalandsorozat lehet."

A tízparancsolat

„Bár néha erőszakos, mégis varázslatosan ábrázolja a jól ismert Bibliai alakokat. Noé bárkája, a kivonulás Egyiptomból, Ábrahám születése és halála és Jézus Krisztus feltámadása szerepelnek a történetek többek között ezek szerepelnek a televízióban", írja a Christian Post.

„A Biblia" készítői és mozgatórugói Roma Downey és Mark Burnett házaspár voltak, akik mintegy huszonkét millió amerikai dollárból forgatták le a sorozatot Marokkóban.  Burnett, saját maga megtapasztalta azt, miként kell megalkotni egy impozáns tv-műsort, mivel vezetőproducere volt olyan show-műsoroknak mint a „Survivor" vagy a „The Voice."

„Egész életemben szerettem Jézust. Ez a Biblia-sorozat Mark és az én meggyőződésemből született" – mondta Roma Downey színésznő, akinek eddigi legismertebb szerepe az Angyali érintés Monicája volt. Most Mária, Jézus anyja lesz. Jézust a portugál Diogo Morgado alakítja. Mellettük olyan sztárok tűnnek fel majd a képernyőn, mint Sean Bean vagy Nonso Anozie a Trónok harcából.

Összeállította: Kováts Annamária

Forrás: christianpost.com; www.idea.de; history.com


Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.