Nagypéntek az élet ünnepe – református istentisztelet az MTV-ben

2010. április 03., szombat

altNagypénteken délután a Pozsonyi útról sugárzott élő istentiszteletet a Magyar Televízió (MTV), igét Berkesi Gábor református lelkipásztor hirdetett. Az egész közvetítés az MTV oldaláról, Ide kattintva megtekinthető.

Berkesi Gábor prédikációjában kiemelte, nagypéntek nem a halál, hanem az élet ünnepe.

A Magyar Televízió anyagi problémáira hivatkozva az istentiszteletek közvetítésének keretét csökkentette, ezért kizárólag Budapestről sugároznak alkalmakat. Már ez is eredménynek tekinthető, hiszen tavaly decemberben még úgy tűnt, egy időre végleg megszűnik forráshiány miatt az istentisztelet közvetítés a közszolgálati csatorna képernyőjén. „A vidéket mélységesen sajnálom” – mondta mindezekre utalva korábban a Reformátusok Lapjának Berkesi Gábor.

„Ha segítenénk azokon az értékes, remek igehirdető vidéki lelkészeken azzal, hogy egy-egy budapesti gyülekezetben szolgálhatnának, ahonnan akár a televízió is közvetíthetné szolgálatukat, akkor én szívesen látok itt vidéki lelkész kollégákat” – ajánlotta fel Berkesi Gábor.

Hegedűs Márk

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.