Mindent jobban tudnak?

2012. április 17., kedd

„Nemzedékek élnek egymás mellett úgy, hogy nem értik a másikat" – mondta Hegedűs Béla, a Bács-Kiskunsági Református Egyházmegye esperese Kecskeméten, árpilis 13-án, a Ráció, generáció, degeneráció című konferencia megnyitóján.

„A felnőttek gyakran azt hiszik, hogy mindent jobban tudnak, mint a gyerekek, holott elképzelhető, hogy valaki fiatalon többet élt meg, és szélesebb a látóköre, mint egy hatvanévesnek." A tizenhét éves Petra szavai ezek, a gimnazista lány úgy véli, az idősek gyakran negatívan viszonyulnak a fiatalokhoz, úgy tesznek, mintha fiatalkorukban is mindig pedánsan, tökéletes rendet tartottak volna maguk körül, pedig valószínűleg ők is elkövették rakoncátlanságaikat.

Mindenki a maga várát építi

„Nemzedékek élnek egymás mellett úgy, hogy nem értik a másikat. A ráció, generáció, degeneráció hármas először szójátéknak tűnhet, de sokkal több van a szavak mögött" – mondta a Bács-Kiskunsági Református Egyházmegye esperese Kecskeméten, árpilis 13-án. Hegedűs Béla úgy fogalmazott a Ráció, generáció, degeneráció című konferencia megnyitóján, hogy a szülő nehezen érti a gyerekét, az pedig nem érti, hogy mit akarnak a szülei.

„Míg régen együtt éltek generációk, ma már mindenki a maga várát építi, és ami nem olyan, mint az övé, azt ellenségnek tekinti. A kétnapos konferencia kísérletet tesz arra, hogy feloldódjanak a feszültségek a megismerés útján" – tette hozzá az esperes.

>> A teljes cikket elolvashatják a Parókia portálon

>> Kapcsolódó cikk a konferenciáról

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.