MEÖT – Aliansz elnökségi találkozót tartottak Budapesten

2014. szeptember 16., kedd

Ez esztendőben másodszor tartott közös tanácskozást a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) elnöksége: Steinbach József elnök, Fischl Vilmos főtitkár, Gáncs Péter alelnök, Csernák István alelnök, Kalota József alelnök, valamint a Magyar Evangéliumi Szövetség (Aliansz) elnöksége: Szeverényi János elnök, Horváth István főtitkár, Szuhánszky Gábor alelnök, László Viktor alelnök, és Mészáros Kálmán alelnök.

A szeptember 15-i budapesti találkozót Steinbach József, a MEÖT elnöke nyitotta meg, majd Szeverényi János, az Aliansz elnöke ismertette az Evangéliumi Szövetség közelmúltban végzett tevékenységét. A találkozó résztvevői beszámolót hallgattak meg a 2014. augusztus 20-24 között nyolcadik alkalommal megtartott Balaton-NET részleteiről, majd az ősszel 2014 október 2-4 között sorra kerülő GLS keresztyén vezetők számára tervezett konferencia aktuális kérdéseit vitatták meg.

Tájékoztató hangzott el az „Ez az a nap" című, szeptember 26-án esedékes ifjúsági koncert előkészületeiről. Említésre került a havi rendszerességgel megtartott felekezetközi lelkészi imakör áldásos hatása, melynek színhelye a Budapest, Sziágyi Dezső téri református templom gyülekezeti tanácsterme. A tanácskozás során felmerültek a januárban esedékes Aliansz- és Egyetemes imahetek időpontjaival kapcsolatos gyakorlati kérdések és pontosítások.

Forrás: evangelikus.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.