„Mert szívvel hiszünk az igazságra, szájjal teszünk vallást az idvességre.”

2010. július 12., hétfő

A Tiszántúli Református  Nőszövetség július 2-án tartotta Debrecenben a Nagytemplomban 17. Egyházkerületi Konferenciáját, melynek témája a misszió volt. A Tiszántúl ötvenkét gyülekezetéből jöttek a testvérek, és a határon túlról is szép számmal vettek részt a találkozón.

A Tiszántúli Református  Nőszövetség július 2-án tartotta Debrecenben a Nagytemplomban 17. Egyházkerületi Konferenciáját, melynek témája a misszió volt. A Tiszántúl ötvenkét gyülekezetéből jöttek a testvérek, és a határon túlról is szép számmal vettek részt a találkozón.

A nyitó istentiszteleten dr. Fekete Károly teológiai tanár hirdette Isten igéjét a Lukács 18,1–8 versek alapján. A konferenciát dr. Gaál Botondné dr. Czeglédy Mária elnök nyitotta meg és köszöntötte a megjelenteket.
Gilicze Andrásné lelkipásztor az Országos Nőszövetség titkára „Misszió és diakónia” címen tartott előadásában a fogalmi tisztázás mellett a mindennapi gyakorlatban végzendő missziói és diakóniai munkára adott hasznos útmutatást.

A gyülekezetek bemutatkozása mindig fontos része a találkozónak. A konferenciára hetvenkilenc gyülekezetből jöttek el közel négyszázan. Nagy öröm volt, hogy Kárpátaljáról százharmincan érkeztek huszonhat gyülekezetből, Gulácsy Lajos nyugalmazott püspök, Pocsai Vincéné nőszövetségi elnök és több lelkésznő kíséretében.

Királyhágómellékről a Szatmárnémeti Szamosnegyedi gyülekezetből Bogya Kis Mária lelkipásztor hét nőszövetségi taggal jött el. A Tiszántúli Egyházkerület legtávolabbi gyülekezeteiből is sokan vállalták az utazás fáradalmait.

A tíz és tizenöt éves Nőszövetségeket Szécsi Andrásné titkár köszöntötte, átadta az Emléklapot és egy-egy könyvet, valamint megköszönte eddigi hűséges munkájukat, Isten áldását kérve további szolgálataikra. Ezután röviden szólt a Kárpát-medencei Imanap előkészületeiről.

A délutáni program kánonok éneklésével kezdődött. Ezután dr. Gonda László egyetemi docens „A Világmisszió száz éve” címen mutatta be előadásában azt a hatalmas munkát, amit a keresztyén misszió végez ma is a világban.

Paniti Eszter kémeri lelkipásztor szolgált a záró áhítaton az Ézs 66,18b.19 versek alapján. A kántori szolgálatot, énektanítást, éneklés vezetését Kurgyis András lelkészkarnagy végezte most is szíves szeretettel, mint már sok alkalommal.

A zárószavak után elénekelte a gyülekezet a Székely Himnuszt és a Mindig velem Uram kezdetű éneket. Ezért a tartalmas, szép napért Istennek legyen hála.

Szécsi Andrásné

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.