Megújul a Pápai Református Kollégium

2016. április 24., vasárnap

A magyar állam az idén 953 millió forinttal járul hozzá a Pápai Református Kollégium épületének felújításához – jelentette be az emberi erőforrások minisztere április 24-én a pápai református templomban tartott hálaadó istentiszteleten.

A Dunántúli Református Egyházkerület és a Pápai Református Kollégium közössége együtt adott hálát Istennek április 24-én vasárnap, a pápai református templomban tartott istentiszteleten, a kollégium épületegyüttese felújításának kezdetén.

Az ünnepi istentiszteleten Steinbach József püspök a Filippi 1,1-2 alapján hirdette Isten Igéjét. Igehirdetésében hangsúlyozta, hogy a Pál apostol arra mutat rá, hogy mennyi mindenük van a Krisztus-hívőknek: „Mennyei gazdánk van, szentségünk és hitelességünk van, lelki otthonunk van, Megváltó Jézusunk van – gazdagon megajándékozott emberek vagyunk!"

Balog Zoltán beszédében a keresztyénség és a református egyház közösségépítő erejéről beszélt. Mint mondta, az építéshez nagy alázatra van szükség: tisztelni kell az elődök keze nyomát, egyúttal a jövő építésén munkálkodni. Ezt a közösségépítő és -gyarapító munkát támogatja az állam is – fűzte hozzá.

A felújítás első ütemében a 953 millió forintos támogatással a gimnázium külső-belső épületenergetikai és gépészeti megújítása, valamint a református ótemplom felújítása, és ott egyházművészeti múzeum létrehozása valósul meg. A későbbiekben egy új szárny építését is tervezik az iskolához, kialakítanának egy százötvenezer könyv tárolására alkalmas könyvtárat, valamint parkolót is. A most induló és a tervezett beruházások teljes költsége megközelíti a 3,5 milliárd forintot.

Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke azt mondta, a beruházást jövőre, a reformáció 500. évfordulóján szeretnék átadni, a munkálatok alatt a tanítás zavartalan lesz az intézményben.

Részletes tudósítást olvashatnak az eseményről a Dunántúli Református Egyházkerület honlapján.

MTI – refdunantul.hu, fotó: Kecskés Róbert

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.