Megszépül a Debreceni Nagytemplom

2010. szeptember 27., hétfő

altA műemlék belső felújítására 88 millió forintot nyert pályázaton a gyülekezet, az egyházközségnek 8,8 millió forint önrészt kell a munkálatokhoz biztosítania. 

A műemlék belső felújítására 88 millió forintot nyert pályázaton a gyülekezet. A felújításhoz a nagytemplomi gyülekezetnek tíz százalék önrészt, azaz 8,8 millió forintot kell biztosítania. Az adakozásból eddig 2,1 millió forint gyűlt össze.

Új nyílászárókkal látjuk el a templomot, illetve új hőszigetelésű ablakokat építünk be – sorolta a teendőket Oláh István vasárnap Debrecenben. A nagytemplomi beosztott lelkész az istentiszteleten ismertette a felújítás menetét. Elmondta azt is, hogy az omladozó vakolat, a beázás és a repedések miatt szükséges a felújítás. A pénzből továbbá lemeszelik a falakat és bővítik a nyugati torony kilátóját is, amelyben a Rákóczi harang található. A toronyban a falfirkák egymást érik, ezért is szükséges a festés. Folytatás...

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.