Megjelent a Studia Theologica Debrecinensis

2011. július 13., szerda

Megjelent a Studia Theologica Debrecinensis, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem teológiai szakfolyóiratának legújabb száma.

A félévenként megjelenő kiadvány az egyetem tanárainak, doktorainak, díszdoktorainak és doktoranduszainak publikációit kívánja közreadni, de helyet biztosít idegen nyelvű tanulmányok közlése számára is. Ez által betekintést nyújt a debreceni teológiai tudományművelés szellemi műhelyébe nemzetközi viszonylatban is, ugyanakkor tovább kívánja vinni a debreceni tudományszervezés nagy múltú örökségét. 

Az aktuális szám gerincét a DRHE és Holland partnerének (PThU) negyedik közös konferenciája adja, (PThU) amelyet a keresztség kérdéskörének szenteltek. Ezen kívül két vendégelőadás is olvasható a lapban. Elizabeth Hinson-Hasty egy amerikai szemszögéből tekintette át a magyarországi egyházak társadalmi szerepvállalását. Hans Schwarz, a DRHE díszdoktora pedig a tudomány és teológia párbeszédén belül a tudományos kutatás emberi és teológiai határait járta körül. 

A folyóirat megrendelhető, érdeklődni róla a Rektori Hivatalban lehet: rektori@drhe.hu; Tel: +36-52/516-820

Részletes információk

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.