Meghirdették az első Ökumenikus Diákfilmszemlét

2012. február 18., szombat

Országos filmszemlét hirdettek katolikus, református és evangélikus általános- és középiskolák diákjai számára. A pályázat kiemelt témája: Álarcok. Amikor – szándékosan vagy akaratlanul – más látszik kívülről, mint ami belül van.

Országos filmszemlét hirdetett katolikus, református és evangélikus általános- és középiskolák diákjai számára a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodája, a Károli Gáspár Református Egyetem, a Katolikus Pedagógiai, Szervezési és Továbbképzési Intézet valamint a Budapesti Piarista Gimnázium. A tavalyi, katolikus iskolák számára szervezett országos diákfilmszemle idén ökumenikus diákfilmszemlévé bővül, amelyre szeretettel várják a református és evangélikus iskolák diákjainak alkotásait is.

A filmek kiemelt témája: Álarcok. Amikor – szándékosan vagy akaratlanul – más látszik kívülről, mint ami belül van. Ezen kívül a szabadon választott kategóriában az alkotók bármilyen, őket foglalkoztató témát filmre vihetnek. A tíz percnél nem hosszabb filmek műfaja tetszőleges lehet: dokumentum-, kisjátékfilm, etűd, animáció, burleszk, klip, reklám... Az alkotók tetszőleges technikával dolgozhatnak, de kérik tőlük, hogy igényes, színvonalas módon bánjanak a lehetőségekkel.

A beküldött műveknek az általános emberi értékeken túl a keresztény értékeket is tiszteletben kell tartaniuk. Lehetnek humorosak, problémafelvetők, ironikus hangvételűek, akár provokatívak is, de fontos, hogy a világ, az élet és a hit evangéliumi szemléletével összhangban álljanak.

A szemle ünnepélyes, nyilvános bemutatója 2012. május 19-én, szombaton délelőtt 10 órakor lesz a Sapientia Főiskola Auditorium Maximum termében.

A filmek beküldési határideje 2012. május 2.

A pályázati felhívást és a nevezési lapot a letöltések között találják.

Forrás: evangelikus.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.