Magyar reformátusok karácsonyi köszöntése

2013. december 18., szerda

Enno Haaks, a német Gustaw Adolf Werk (GAW) segélyszervezet főtitkára János evangéliumának soraival köszöntötte partnereit, köztük a magyar reformátusokat karácsony alkalmából.

„Benne élet volt, és az élet volt az emberek világossága." (János 1,4) Ezekkel a szavakkal kezdődik János evangéliuma. Nem pedig a bölcső és a jászol képével, vagy a három keleti bölcs és a csillag történetével. János sokkal inkább azt jegyzi le, amiről számára ez a történet szól: túláradó életről és fényről. Jézusban találjuk meg az igazi életet saját elmúló életünk során.

Ismeretes, hogy a karácsonyi történet a szent család egyiptomi menekülésével ér véget. Ma is emberek milliói kényszerek menekülni, némelyek évekig vándorolnak. Nemrégiben a tesszalonikai evangélikus gyülekezet Xenonas nevű menekültközpontja hívta fel a figyelmünket arra, hogy egy afgán nő egyik fiával Németországba menekült. Abban reménykedik, hogy megkapja a menedékjogot. A GAW az elmúlt években többször is támogatást nyújtott a központnak. Ennek a nőnek a sorsa által egy „projektet" egyszerre csak testközelből tapasztalunk meg. Vajon befogadják a családot Németországban? Tudunk segíteni rajtuk?

Ez bizony egy tipikusan „adventi sors" bizonytalan kimenettel. Ösztönözzön ez is arra minket, hogy nyitott szemmel járjunk az advent és karácsony napjaiban és ne felejtsük el, hol is találjuk meg az igazi életet és lehetünk magunk is világossággá!

Külügyi Iroda

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.