Ökumenikus missziói nap Békésen

2015. október 12., hétfő

A Reformáció hónapjának évről-évre visszatérő rendezvénye a missziói nap, amelyet idén október 11-én Békésben rendeztek meg, ahol öt helyi protestáns gyülekezet vett részt, kiegészülve két mezőberényi evangélikus gyülekezettel.


 

A délelőtti istentiszteleteken minden templomban és imaházban a missziói bizottság egy-egy más felekezetű lelkipásztora hirdette az igét. „Jó volt megtapasztalni, hogy a különböző keresztyén hitvallású igehirdetők és igehallgatók együtt tudtak figyelni Isten igéjére”  – fogalmaz beszámolójában Nemeshegyi Zoltán, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) missziói bizottságának elnöke.

A missziói nap délutánján fórumot rendeztek a baptista imaházban, ahol az egyházak képviselői bemutatták az egyházuk missziói tevékenységét. A résztvevők színes képet kaptak az országban folyó lelki és szociális munkáról. Szeverényi János, az evangélikus egyház országos missziói lelkésze, Gyurkó József metodista lelkipásztor, Hajdú Zoltán Levente református lelkész, Pintér Imre a pünkösdi egyház alelnöke és Durkó István a baptista egyház missziói igazgatója tartott előadást e témában.

A nap zárásaként tartott istentiszteleten Fekete Károly református püspök hirdette az igét a Lukács 10,29-32 alapján és Fischl Vilmos MEÖT-főtitkár tartott előadást Az ökumené a mai Magyarországon címmel. A záró alkalmon a békési baptista gyülekezet énekkara, vonós és fúvós zenészei szolgáltak.

Forrás: MEÖT

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.