Konferencia az ókori keresztyén világról

2011. április 28., csütörtök

A debreceni teológia és a Magyar Patrisztikai Társaság pénteken rendez hallgatói tudományos tanácskozást.

A Magyar Patrisztikai Társaság Debrecen-nyíregyházi Csoportja és a Debreceni Református Hittudományi Egyetem Patmosz Újszövetségi Kutatóintézete Az ókori keresztény világ címmel rendez országos hallgatói konferenciát pénteken (2011. április 29.), a Debreceni Egyetemen (Debrecen, Egyetem tér 1. III. 303.).

A konferencia résztvevőit köszönti Dr. Tóth Judit, a DE Magyar Irodalom- és Kultúratudományi Intézetének oktatója, Dr. Peres Imre, a DRHE Újszövetségi Tanszékének vezetője, valamint Dr. Bujalos István, a DE Filozófia Intézetének igazgatója.

A tanácskozás négy szekcióban zajlik majd:  ókori kereszténység – modern teológia  (III. em. 303); az ókeresztény kor teológiája (III. em. 303);     kereszténység, hatalom, politika az ókorban (III. 346); ókori kereszténység – modern kultúra (III. 303).

A konferencia programja innen letölhető.

Református.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.