Ökogyülekezeti-díj

2012. július 08., vasárnap

A REND fesztivál egyik legfrekventáltabb helyén, a Reformátusok utcájában volt megtalálható az Ökogyülekezeti program standja is. Az itt végzett közvélemény-kutatás nyomán kiderült, míg a Teremtés Ünnepéről sokan hallattok, addig az Ökogyülekezeti program szinte teljesen ismeretlen.

"Só nincs az étlapon mégis meghatározója a terített asztal kultúrájának"- mondta Steinbach József püspök az ötödik alkalommal megrendezett REND fesztiválon. Itt figyelhetett fel a kíváncsi fesztiválozó a Kötháló civil mozgalom és a Közbenjáró Édesanyák nemzetközi szervezet sátrainak ölelésében azÖkogyülekezeti program standjára. A megjelenés elsődleges célja az április 28-ai Ökogyülekezeti Konferencián meghirdetett díj népszerűsítése volt.

A stand házigazdái ifj. Gyimóthy Géza környezetmérnök és Szalay László Pál lelkipásztor voltak. Az ökogyülekezeti tanács tagjainak stratégiája a személyes beszélgetések kezdeményezésére, villáminterjúk készítésére és a nyitott emberek érintetté tételére épült. Másfél nap alatt közel ötven gyülekezetet értek el. Elgondolkodtató az az eredmény, hogy míg sokan hallottak már a Teremtés Ünnepe hétről, addig az Ökogyülekezeti program szinte teljesen idegen volt a megszólítottak számára.

A beszélgetésekben minden esetben felhívták a figyelmet arra, hogy az Ökogyülekezeti-díj megpályázása egyszerű, néhány kritérium van csupán, mit első lépésben teljesíteni kell. Örömtelei hozadéka volt a beszélgetéseknek, hogy a hívek elégedettel a lelkipásztoraikkal, sok esemény szerveződik a gyülekezetekben és több helyen tettek lépéseket már teremtésvédelem érdekében.

A Ökogyülekezeti program standját Steinbach József püspök úr valamint Huszár Pál főgondnok úr is meglátogatta, akik örömmel üdvözölték a kezdeményezést és komoly érdeklődést mutattak a téma iránt. A nyár folyamán az Ökogyülekezeti program és díj népszerűsítése folytatódik. Legközelebb a „Szélrózsa" evangélikus ifjúsági találkozón.

Ökogyülkezeti cím és Ökogyülekezeti díj feltételei csatolmányban olvashatók

Forrás: www.okogyulkezet.hu 

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.