Ökogyülekezeti cím és ökogyülekezeti díj pályázat

2016. augusztus 04., csütörtök

A Magyarországi Református Egyház Ökogyülekezeti Mozgalma idén is meghirdeti pályázatát az Ökogyülekezeti cím és díj elnyerésére. Olyan keresztyén gyülekezetek, egyházi közösségek jelentkezését várják, akik önkéntesen tesznek a teremtett világ megóvásáért.

„Újrapapírt használtok? Takarékoskodtok a vízzel? Energiatakarékos égővel világítotok? Szabadban is szoktatok gyülekezeti alkalmakat tartani? Házi sütemény, helyi termék van a szeretetvendégségen? Jelentkezzetek ökogyülekezetnek! Csatlakozz és jelentkezz!” – olvasható a mozgalom felhívásában.

Olyan keresztyén gyülekezetek, egyházi közösségek, vagy intézmények jelentkezését várják, amelyek aktívan tesznek a teremtett világ megóvásáért. Az ökogyülekezeti cím elnyerésével egy oklevél és az Ökogyülekezeti Mozgalom logójának használata jár.

Azok a közösségek, akik vállalják, hogy három éven keresztül teljesítik az ökogyülekezeti cím célkitűzéseit, valamint saját teremtésvédelmi programjukat is kidolgozzák, ökogyülekezeti díjat kapnak. A díj elnyerése az ökogyülekezeti logó és egy emlékplakett használatában fejeződik ki. A közösség a három év alatt intézményeiben és honlapján közzéteheti a díjat.

Jelentkezni a www.okogyulekezet.hu honlapon található űrlap kitöltésével lehet.

A kitöltött űrlapokat, pályázatokat az info@okogyulekezet.hu címre várják.

Jelentkezési határidő: 2016. szeptember 11.

Az ökogyülekezeti cím és díj adományozásáról az MRE Ökogyülekezeti dönt. A cím kihirdetése a Teremtés hete ünnepének keretein belül történik 2016. szeptember 25-október 2. között.

„Legyen a gyülekezeted ökogyülekezet! Mutass példát a teremtett világ megőrzésében!”

 

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.