Közösségi karácsony – szabadtéri betlehem Hegyhátszentjakabban

2009. december 17., csütörtök

 

A falu első szabadtéri betlehemét állítják föl december 20-án Hegyhátszentjakabban. A közösségi karácsony fél egykor kezdődik.

altDecember 20-án - vagyis a karácsonyt megelőző aranyvasárnapon - 12.30-kor kezdődik az őrségi Hegyhátszentjakab központjában az udvari betlehem ünnepi ceremóniája. A falu első szabadtéri betlehemét ökumenikus szertartás keretében felszenteli a katolikus, a református és az evangélikus lelkész is. A Török Károlyné M. Marianna által másfél hónappal ezelőtt alapított helyi színjátszó kör tagjai most először szerepelnek közönség előtt karácsonyi műsorukkal a betlehem mellett. A Vadása Faluszépítő Egyesület tagjai építették, építik a betlehemet Török Károly és Györke József szakmai irányításával. A kezdeményezés és az ötlet Török Károly és Török Károlyné néprajzi gyűjtőké, akik az egyesület tagjai, helyi lakosok. A kicsi falu lakossága szeretettel hív és vár minden érdeklődőt az avatást követően a szabadtűzi kondérokban illatozó forralt borra és őrségi süteményekre.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.