Kiválasztották egyházunk idei borait

2018. március 04., vasárnap

Ebben az évben a vajdasági Dimalis Kft. 2017-es évjáratú Rajnai Rizlingje és a szekszárdi Mészáros Pál 2015-ös évjáratú Cabernet Franc-ja lettek a Magyarországi Református Egyház borai. A különleges nedűket a Kárpát-medencei református szőlészek és borászok fórumának zsűrije választotta ki.

Hatodik alkalommal szervezték meg a Kárpát-medencei református szőlészek és borászok fórumát (BORUM) március 2. és 4. között, melynek ez alkalommal a vajdasági Bácskossuthfalva adott otthont. A Református Közéleti és Kulturális Központ Alapítvány rendezvényére közel száz szőlész és borász érkezett szerte a Kárpát-medencéből, akik összesen 92 bort neveztek a versenyre.

A Magyarországi Református Egyház Bora 2018 címet a bácskossuthfalvi Méhes Béla borász 2017-es évjáratú Rajnai Rizlingje nyerte a fehérbor kategóriában, míg a szekszárdi borvidékről Mészáros Pál 2015-ös évjáratú Cabernet Franc típusú bora a vörösbor kategóriában. Kovács Pál borszakértő, a hat tagú zsűri elnöke szerint „a győztes borok méltó módon képviselhetik a református közösségen belül a borászatot".

A közel száz borból összesen tizennégyet értékeltek arany oklevéllel. A fórum végén a résztvevők úgy döntöttek, egy év múlva a borsodi Cserépfalu adhat otthont a VII. BORUM-nak.

Farkas Zsuzsanna

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.