Kitüntették a Magyar Református Szeretetszolgálatot

2016. szeptember 29., csütörtök

„A migránsválság idején tanúsított humanitárius munkája elismeréseként" hat karitatív szervezet képviselője vehetett át miniszteri elismerő oklevelet szeptember 27-én Budapesten.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára és Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár szeptember 27-én miniszteri elismerő oklevelet adott át a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Katolikus Karitász, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, a Magyar Vöröskereszt, a Baptista Szeretetszolgálat és a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) képviselőjének.

A Magyar Református Szeretetszolgálat tavaly augusztustól orvosi segítséget nyújtott, valamint gyermekfoglalkoztató délutánokat szervezett a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal debreceni Menekülteket Befogadó Állomásán. Heti rendszerességgel általános orvosi ellátást, nőgyógyászati szakellátást és alapgyógyszereket biztosított a tábor lakói számára. A táborban élő gyermekekhez heti kétszer önkéntesekkel kreatív játékokat, sportszereket, társasjátékokat juttattak el. Az MRSZ önkéntesei és munkatársai szeptember elején a Keleti pályaudvarnál ivóvizet, higiéniai eszközöket és élelmiszert osztott szét a várakozók között, de a határokon is aktívan jelen voltak.

A Magyar Távirati Iroda tudósítása szerint a kormány 450 millió forintos támogatást nyújtott a karitatív szervezeteknek a múlt év második felében és az idén, a segélyszervezeteken keresztül Magyarország négy országban – Szerbiában, Horvátországban, Szlovéniában és Ausztriában. Több ezer önkéntes több mint harminc helyszínen segített, több száz tonna élelmiszert osztottak szét, több száz gyermek krízisellátását oldották meg. Rétvári Bence államtitkár kiemelte, jó volt a kormány együttműködése a karitatív szervezetekkel, és egyben reményét fejezte ki, hogy ez az együttműködés a jövőben is meglesz. Soltész Miklós arról beszélt, hogy a humanitárius szervezetek tagjai, önkéntesei nehéz munkát vállaltak a segítéssel és nem egyszer minden jó szándék ellenére agresszióval találták szembe magukat.

Forrás: MTI

 

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.