Kiadványokról tanácskozott a Kálvin-bizottság

2011. január 25., kedd

A hétfői ülésen a Parókiális Könyvtár sorozatról, valamint a Heidelbergi Káté új fordításáról is szó esett.

A 2014-ig zajló Kálvin Emlékévekhez kötődő kiadványok helyzetéről tanácskoztak a Kálvin Emlékbizottság tagjai hétfőn: az újraindult Parókiális Könyvtár mellett a Heidelbergi Káté 2013-ra esedékes új fordításáról is szó esett.

Amint arról beszámoltunk, a testület találkozott hétfőn az evangélikus Reformációi Emlékbizottság tagjaival, hogy a 2017-es ünneplésről egyeztessenek. Ennek részleteiről itt olvashatnak.

A Kálvin Bizottság ezt követően saját ügyeiről is tárgyalt. A testület tagjai üdvözölték, hogy mostantól eljuthatnak a  gyülekezetekhez a több mint négy évtized után felújított Református Egyházi Könyvtár, közleketű nevén a Parókiális Könyvtár új kötetei, Kálvin János újszövetségi kommentárjaival. Az év végéig négy újabb újszövetségi magyarázatot adnak ki a sorozat keretében, amelynek újraindulása az emlékbizottság munkájának egyik legnagyobb hozadéka. (A Parókiális Könyvtár sorozatról itt olvashatnak bővebben.)

Az ülés másik fontos pontja a Heidelbergi Káté kiadása 450. évfordulójának 2013-as megünneplése. A legismertebb református hitvallásos irat jubileumát egy új fordítás, vagy egy revíziós fordítás elkészítésével tervezi köszönteni a bizottság.

Református.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.