Keresik a REV új főtitkárát

2012. augusztus 29., szerda

A Református Egyházak Világközössége főtitkárának, a hazánkba korábban többször is ellátogató Dr. Setri Nyominak megbízatása 2014 áprilisában lejár. A REV bizottságot állított fel és felhívást tett közzé a kenyai lelkész utódjának felkutatására.

A REV pályázatot hirdet a szervezet legfelsőbb tisztségének betöltésére. A főtitkári állásra 2012. december 31-ig várják az előzetes pályázatokat. Dr. Sheilagh Kesting, a bizottság elnöke, a Skót Egyház külügyi vezetője áll az érdeklődők rendelkezésére és a pályázati dokumentáció is nála érhető el. A pályázóknak a kiválasztási eljárás hosszas folyamatában egyházuk hivatalos támogatására is szükségük lesz.

Főtitkári tisztségre a REV tagegyházainak lelkészei pályázathatnak, akik elkötelezettek a református hittel és az ökumenikus együttműködéssel szemben, alapos teológiai végzettséggel rendelkeznek, behatóan ismerik az aktuális nemzetközi egyházi témákat, tapasztalatot szereztek vezető tisztségben, a kommunikáció terén és kiváló csapatmunkások. További elvárás a teológiai sokszínűség, a nemek közötti kapcsolatok és az ifjúsági misszió iránti érzékenység. Az angol nyelv anyanyelvi szintű ismerete mellett előnyt jelent a francia, német és/vagy spanyol nyelv ismerete. Az új főtitkár 2013. májusában kapja meg megbízását és 2014. elején léphet munkába.

www.wcrc.ch

Külügyi Iroda

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.