Karácsony Sándor emlékülés a Debreceni Református Kollégiumban

2010. június 14., hétfő

altA Debreceni Református Kollégium tanintézményei június 9-én, közös nevelői értekezlet keretében, Karácsony Sándor emlékülést tartottak az Oratóriumban.

Fazakas Sándor rektor köszöntő szavai után Heltai Miklós, nyugalmazott gimnáziumi igazgató, a Csökmei Kör elnöke, Karácsony Sándor: Biblia és modern pedagógia, valamint Győri János kutató tanár A Debreceni Református Kollégium és Karácsony Sándor címmel tartott előadást. Ezt követően Sápi József, a berettyóújfalui Eötvös József Szakképző Iskola igazgatója átadta Nemes Sándor szobrászművész Karácsony Sándor fából készült mellszobrát, amely korábban a nevét viselő, s a közelmúltban megszüntetett kollégiumban állt. Péter Imre, a Karácsony Sándor Művelődési Társaság elnöke Karácsony Sándor szülőfaluja, Földes képviseletében köszöntötte az egybegyűlteket. Az emlékülés az Oratórium lépcsőházában, Karácsony Sándor szobrának megkoszorúzásával zárult.

Forrás: ttre.hu


Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.