Jótékony Virágkarnevál

2014. augusztus 15., péntek

A Debreceni Virágkarneválhoz kapcsolódó eseményeken idén is aktívan részt vesz a Magyar Református Szeretetszolgálat.

A legkisebbeket játékokkal, ügyességi feladatokkal várják, valamint iskolatáskát és tanszereket gyűjtenek a rászoruló kisdiákok részére. Az augusztus 20-i biciklis felvonuláson is részt vesznek, valamint Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzat fenntartásában működő Idős Otthonba és a Méliusz Juhász Péter Református Idősek Otthonába ellátogatva virágokkal és süteményekkel kedveskedne az időseknek, ezzel is felhívva a figyelmet a segítségnyújtás fontosságára.

Lehetséges játszva segíteni? Igen! A Magyar Református Szeretetszolgálat folyamatos segítségnyújtása mellett kiemelt feladatának tartja a szemléletformálást és az érzékenyítést. Ezért a Baltazár Dezső téren felállított sátrában augusztus 16-18. között (16-tól 20 óráig) augusztus 19-én pedig a Déri téren, vidám feladatok mellett a gyerekek kipróbálhatják az ott bemutatott játékokat is. Az ügyességi feladatok mellett iskolatáskát és tanszereket is gyűjt a segélyszervezet, hogy a beérkezett adományokkal segítse a rászoruló családok iskolakezdését.

Elérhetőség: Balogh Barnabás balogh.barnabas@jobbadni.hu, Mobil 30/ 4184100

Tanszergyűjtés

Sokszor magunk sem vagyunk tisztában azzal, milyen könnyen tehetnénk azért, hogy mások életét akár örökre megváltoztassuk. Ahogy Fontenelle mondta: „Számtalan olyasmi, ami megvan nekünk, de létének nem vagyunk tudatában, másvalakinek (...) a legnagyobb boldogságot okozná." Különösen igaz ez, ha egy gyermekről van szó, akit segítségünk révén képzeletben kézen foghatunk, s tovább vezetjük a tudás és életének útján.
Ezáltal nem csak azt érjük el, hogy előbbre jutásában ne gátolja valaminek a hiánya, de arra is megtanítjuk, hogy jót cselekedni, másokkal törődni mit jelent.

Legyünk most azok tanárai, akik már most mosolyogva várják a szeptemberi iskolakezdést, akiknek felcsillanna a szeme egy szép táska vagy tolltartó, a zsírkréták és vízfestékek láttán – szüleiknek, nevelőszüleiknek azonban komoly anyagi terhet jelent ezek beszerzése.

Határon innen és túl ezeknek a gyermekeknek segíthet azáltal, ha felajánlja azt, amire Önnek, családtagjainak, barátainak már nincsen szüksége. Kérjük, ha van felesleges, de még használható iskolatáska vagy tanszer, amit felajánlana a rászoruló gyerekeknek, hozza el a Református Szeretetszolgálat sátrához!

Amennyiben pénzbeli adománnyal támogatná a programot, a csekk vagy az átutalás megjegyzés rovatában, kérjük, tüntesse fel: „iskolatáska"! Számlaszámunk: 10702019-85008898-51100005.

MRSZ

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.