Isten közelében

2018. június 26., kedd

A nyári főszezon idején a Protestáns és Katolikus Tábori Püspökség lelkészei istentiszteletre és misére várják a vendégeket vasárnaponként Balatonakarattyán, a Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ imatermében. Az idei első istentiszteletet június 24-én Szabó György alezredes, református tábori lelkész tartotta.

Szabó György alezredes a nyár első istentiszteletének alapjául a ma emberéhez is szóló tékozló fiú történetét választotta. Mint mondta, kétezer év elteltével is érvényes ránk, azokra, akik elhagyták az „atyai házat”, Istent. A történet azt üzeni nekünk, hogy Isten egyformán szereti minden gyermekét: azt is, aki most nincs itt közöttünk, aki nem hallgatja az Ő igéjét, aki nem imádkozik velünk együtt – Isten minden elveszett gyermekéért ugyanúgy aggódik. Hozzátette: Isten a Szentírásban megadta nekünk azokat az „útjelző táblákat”, amelyek segítenek abban, hogy ne vesszünk el, mint a tékozló fiú. „Sokszor ezeket figyelmen kívül hagyjuk, de a bajban mindig visszatérünk Hozzá. Mindig van visszaút, mert Ő visszavár bennünket.”

Isten azonban nem azt várja tőlünk, hogy csak a bajban jusson eszünkbe, hanem azt, hogy hűséges tanítványai legyünk, hogy akkor is hozzá forduljunk, amikor boldogok vagyunk. „Akkor is adjak hálát Istennek, amikor minden rendben megy az életemben és köszönjem meg mindazt, amivel megáldott engem. Napomat úgy kezdjem, hogy imára kulcsolom a kezemet és azt mondom: Uram, köszönöm az új napot! – zárta igehirdetését Szabó György. –Jézus azért mondta ezt a példázatot, hogy megértsük: Isten minden embert visszavár, akkor is, ha hátat is fordítottak Neki.”

Balatonakarattyán évek óta hagyomány, hogy nyaranta a HM Tábori Lelkészi Szolgálat protestáns és katolikus tábori lelkészei szentmisét, illetve istentiszteletet tartanak az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban nyaraló katonáknak és honvédségi dolgozóknak. Augusztus végéig minden vasárnap reggel 9 órakor várják híveket a Honvéd Üdülő imatermében.

MH RKKK

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.