Isten azonosult szenvedéseinkkel

2013. március 29., péntek

Setri Nyomi, a REV főtitkárának nagypénteki és húsvéti üzenete.

Drága Barátaim,

Örömmel küldöm nagypénteki és húsvéti üdvözletemet Genfből, a mi Megváltó Urunk, Jézus Krisztus nevében.

Remélem, hogy a nagyhét, amikor megállunk, hogy átgondoljuk Urunk szenvedésének, halálának és feltámadásának jelentését, tartalmasan telik számotokra, beleértve családotokat és gyülekezeteteket. Egy olyan időszakban tesszük ezt, amikor sok közösségünk nagy szenvedéseken megy keresztül a világunkban, gazdasági vagy más területen kialakult felfordulás, zavar miatt.

Mielőtt elkezdünk egymásnak boldog húsvéti ünnepeket kívánni, fontos, hogy elékezzünk Istenünk teljes ajándékára, ami nagypéntek és húsvét egyben. A Krisztusban kínált szabadság nem csupán a húsvét reggel diadala, hanem Jézus haláltusája is a kereszten.

Ahogy megemlékezünk arról a fájdalomról és szenvedésről, amit Urunk helyettünk magára vállalt, megérezhetjük a reményt, amit ez az esemény hoz nekünk. Nagypéntek és húsvét arra emlékeztet minket, hogy a mi Istenünk nem elhatárolódó és apatikus az emberi szenvedés iránt. Isten nem csupán egy titokzatos idegen, aki csak hatalmas erejét bevetve tud megszabadítani a szenvedéstől. Isten úgy döntött, hogy azonosul az emberi szenvedéssel, és ezért tudja, min mennek az emberek keresztül – ismeri a nehéz kihívásokat, amelyekkel a nemzetek nap mint nap szembenéznek, és ismeri az erőszak, a gazdasági igazságtalanság és egyéb tényezők áldozatainak fájdalmát.

Bízva a megfeszített Úrban, aki azonosul velünk – még ezekben az időkben is, amikor jelen összetört világunk kihívásaival állunk szemben –, örüljetek, hogy nem a halálé az utolsó szó: a mi Urunk Jézus Krisztus valóban feltámadt!

Dr. Jerry Pillay elnök úr, a Végrehajtó Bizottság, a REV munkatársai és az egész Református Világközösség nevében kívánok jelentőségteljes, tartalmas nagypénteket és húsvétot. Reméljük, hogy megragadjátok a lehetőséget, amit a húsvéti ünnep nyújt nekünk arra, hogy megújítsuk válaszunkat Isten elhívására és olyan közösség legyünk, amely változást hoz összetört világunkba.

Hozzon a nagypéntek és húsvét élő története megújult reményt számotokra és egyházatok számára.

Tisztelettel,
Dr. Setri Nyomi
a REV főtitkára

 

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.