Ifjú feltalálókat és tudósjelölteket keresnek

2018. október 06., szombat

Újra lehet pályázni az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyre. Olyan kreatív fiatalokat keresnek, akik felismertek valamilyen műszaki, természettudományos problémát, és van saját ötletük a megoldásra is.

A Magyar Innovációs Szövetség október 2-án 28. alkalommal hirdette meg középiskolásoknak szóló tehetségkutató versenyét. Pályázni lehet műszaki, természettudományi, környezetvédelmi, informatikai, valamint matematikai területről bármilyen innovatív alkotással, találmánnyal, kutató vagy fejlesztő, illetve tudományos munka eredményével. A kidolgozandó vagy megoldandó feladat maximum 2 oldalas vázlatát e-mailben kell eljuttatni 2018. november 28-án, 15 óráig.

Egyénileg vagy kétfős csapatba szerveződve pályázhat minden 1998. és 2005. szeptember 1. között született fiatal, aki még nem kezdte meg felsőoktatási tanulmányait. A pénzjutalom mellett az első három helyezett a felsőoktatási intézmények döntése alapján 30 többletpontot kaphatnak a felvételi eljárás folyamán. A legjobb három pályázat részt vehet 2019 szeptemberében Szófiában, a 40 ország részvételével zajló európai döntőn, ahol további értékes pénz- és különdíjakat lehet nyerni.

Népbetegséget gyógyítana találmányával a refis diák

Berzsák Bulcsú, a Baár-Madas Református Gimnázium tanulója az általa kifejlesztett tartásjavító hátizsákkal kiemelt dicséretet nyert a tavalyi versenyen. Az ünnepélyes eredményhirdetés után arról mesélt nekünk, milyen út vezetett idáig.

A verseny az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Innovációs és Technológiai Minisztérium és az M5 tévécsatorna közreműködésével, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával valósul meg. Részletek a csatolt felhívásban.

reformatus.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.