Idén is lesz Nemzetközi Ökumenikus Szabadegyetem

2011. július 21., csütörtök

Július 25. és 31. között rendezik meg huszonkettedik alkalommal a Nemzetközi Ökumenikus Szabadegyetemet. Nyíregyházán, a Luther Márton Kollégiumban. A felekezetközi, intediszciplináris és készségfejlesztő konferencián lesznek teológiai előadások, fórumbeszélgetések, zenei rendezvények.


A Szabadegyetem egy hete alatt nem csupán arra keresik a választ a különböző tudományterületek neves szakembereinek segítségével, hogy mik is vagyunk valójában, de kiszakadva a test-lélek-szellem hármas egységéből arra is hangsúlyt helyeznek, milyen mélységei és hátulütői vannak a civilizált nyugati ember-eszménynek. Ennek során főként arról gondolkodnak interaktív kalandtúra, fórumbeszélgetés és filmvetítés keretében, hogyan viszonyul az ember, a másik emberhez, annak másságához.  
Lesz irodalmi, teológiai-bioetikai, kommunikáció-média, fizika, képzőművészet és zene témájú szeminárium is. Ezen túl készségfejlesztő délutáni programokra, fotózás, újságírás, bábozás, gyöngyfűzés) is sor kerül. Minden reggel és este áhítatokat tartanak,  amelyeket – megőrizve a Szabadegyetem ökumenikus jellegét – különböző felekezetű lelkipásztorok tartanak. A vasárnapi záró istentisztelet a szabadegyetem saját, ökumenikus liturgiája szerint zajlik.

Helyszín: Luther Márton Kollégium, Nyíregyháza, Iskola utca 2.
Időpont:   2011. július 25 – 31.

A Szabadegyetem programjai szolgáltatás igénylése nélkül (szállás, étkezés) ingyenesen látogathatóak. A szervezők mindenkit szeretettel várnak határon innen-és túlról egyaránt!

 

Kapcsolódó anyagok:

Letölthető program (pdf)

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.