HEKS pályázat a cigány gyerekek közötti munka támogatására

2016. január 18., hétfő

Ismét lehet pályázni a HEKS-nél romamissziós munkára. A pályázat kizárólag a Magyarországi Református Egyház gyülekezeteinek szól, célja olyan tanoda-típusú, közösségépítő és szabadidős programok támogatása, melyek a 0-18 éves hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű és elsősorban cigány gyermekek és fiatalok felzárkózását, társadalmi beilleszkedését és készségfejlesztését segítik.

Beadási határidő: 2016. február 28.

Hazánkban a svájci protestáns segélyszervezet, a HEKS támogatásával már tizenegy gyülekezetben folyik olyan program, amely a roma gyerekek, fiatalok tanulását, társadalmi beilleszkedését segíti, megismerteti őket a keresztyén értékrenddel, közösségi alkalmakat szervez a számunkra. A HEKS Magyarországra vonatkozó programjában további források állnak rendelkezésre, hogy idén is 3-4 gyülekezet bekapcsolódhasson ebbe a munkába.

 

Részletek: ciganymisszio.reformatus.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.