Cigánymissziós pályázati lehetőség

2017. december 21., csütörtök

2018. január 29-ig kérhetnek támogatást a magyarországi református gyülekezetek a Svájci Protestáns Egyházak Segélyszervezetétől (HEKS) a roma gyermekek és családok között végzett szolgálatukhoz.

A pályázat kizárólag a Magyarországi Református Egyház (MRE) gyülekezeteinek szól, célja olyan oktatási, közösségépítő és hitéleti programok megvalósítása, amelyek a hátrányos helyzetű, elsősorban cigány gyermekek és családok egyházi és társadalmi beilleszkedését segítik.

A HEKS támogatásával öt éve folyik több gyülekezetben olyan program, amely a cigány/roma gyerekek, fiatalok fejlődését, tanulását, és a roma családok egyházi és társadalmi beilleszkedését szolgálja, valamint kapcsolatokat épít a többségi gyülekezettel. A HEKS és az MRE megállapodása szerint újabb forrás áll rendelkezésre, hogy további egyházközségek is részt vegyenek ebben a munkában. A HEKS-hez 2020 végéig szóló költségvetést és tervet kell benyújtani, melynek megvalósításához évi 2-2,9 millió forintot lehet igényelni. Az elbírálás szempontjai közé tartozik a gyülekezet aktív részvétele programban.

Beadási időszak: 2018. január 8-29.

A pályázati útmutató és anyag letölthető a cigánymisszió honlapjáról,  illetve igényelhető Naszádi Kriszta koordinátortól a naszadi.kriszta@reformatus.hu email-címen és a +36309852213 telefonszámon.

A cigánymisszió honlapján számos cikk olvasható a megvalósult programokról,

Forrás: ciganymisszio.reformatus.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.