Fókuszban az új Biblia

2014. április 16., szerda

Megjelent a revideált újfordítású Szentírás, mellyel az érdeklődők húsvét után több program keretében is megismerkedhetnek.

A protestáns új fordítású Biblia szövegét gondozó Magyar Bibliatársulat Alapítvány 2005. december 6-i Közgyűlésén úgy határozott, hogy megkezdi egy újabb, átdolgozott bibliakiadás előmunkálatait. 2006-ban megkezdődött az észrevételek gyűjtése, 2009-ben pedig a beérkezett észrevételek rögzítése és értékelése. Az új kiadás már megjelent és telefonos alkalmazásként is elérhető. A weboldal és az online kiadás Nagycsütörtökön kezdett működni. 

A revideált újfordítású Bibliát mindenekelőtt a Magyarországi Református Egyház XIII. zsinati ciklusának tizennegyedik ülésén, április 23-án mutatják be a zsinati székházban. Azon a héten azonban nem csak a zsinati tagok vehetik kézbe az új kiadást.

A hivatalos, előadásokkal és beszélgetésekkel tarkított könyvbemutatón a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál keretében vehet részt a nagyközönség. (Időpont és helyszín: 2014. április 25-én, pénteken 14:30-kor a Millenárison, Kis Rókus utca 16-20., a Supka Géza teremben).

Vasárnap pedig zenés, ökumenikus hálaadó istentiszteletet tartanak a megújult Bibliáért a Magyar Bibliatársulat tagegyházainak közreműködésével. (Időpont és helyszín: 2014. április 27-én vasárnap du. 18:00 óra, budavári evangélikus templom, Bécsikapu tér 1.)

A könyvbemutató és a hálaadó istentisztelet részletes programfüzete a kapcsolódó letöltések között található.

reformatus.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.