Felvételt hirdet a KözösPont misszió

2012. január 06., péntek

A KözösPont idén is jelen lesz a nyári ifjúsági fesztiválokon. „Ha érdekel a fesztiválmisszió, szeretnéd kipróbálni magad rendhagyó környezetben, ha fontos neked, hogy olyanoknak beszélj Jézusról, akik talán még soha nem hallottak róla, akkor köztük a helyed!” – üzenik a szervezők.

A történelmi egyházak közös, ökumenikus ifjúsági missziója, a KözösPont 2012-ben is jelen lesz a nyári ifjúsági fesztiválokon (Sziget, Hegyalja, VOLT). „Ha érdekel a fesztiválmisszió, szeretnéd kipróbálni magad rendhagyó környezetben, ha fontos neked, hogy olyanoknak beszélj Jézusról, akik talán még soha nem hallottak róla, akkor köztük a helyed!” – üzenik a szervezők.

Várják azok jelentkezését, akik indítást éreznek arra, hogy részt vegyenek ebben a missziós szolgálatban, valamint betöltötték tizennyolcadik életévüket, de még nem múltak el harminc évesek. Információk a jelentkezés módjáról a www.kozospont.com oldalon. Innen egy link vezet a jelentkezési oldalra, ahol az alapadatok megadásán túl egy rövid motivációs kérdőívet is ki kell tölteni. Az írásbeli jelentkezési határidő január 31.

Amennyiben az írásbeli pályázatot elfogadják, szóbeli elbeszélgetésen kell még részt venni, amely február 10-11-én, illetve 15-én lesz a Lágymányosi Ökumenikus Központban. A felvételt nyert fiataloknak a félév során két képzési hétvégén, a fesztivál előtt közvetlenül pedig egy kétnapos felkészülésen kell részt venniük ahhoz, hogy valóban részt vehessenek a nyári misszióban.

A szervezők mindenkit arra kérnek, hogy mielőtt jelentkezik, még gondolja át a következőket:

A szolgálat nem könnyű (az esetleges félreértések elkerülése végett: egyáltalán nem „fesztiválozásról” van szó, hanem komoly szolgálatról, önkéntes munkáról, ami leginkább a „kortárs segítéshez” hasonlít). Kell hozzá némi bátorság is, hogy meg merjen az ember szólítani idegen és a kereszténységgel szemben nem feltétlenül barátságos fiatalokat, továbbá empátia, hogy tudjon meghallgatni. Viszont sokat lehet tanulni belőle (az emberekről, önmagáról), jó a csapat, és egy sajátos szemszögből, mélyebben meg lehet ismerni az egyházat (saját felekezetünket és a többiekét).

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.