Fejlesztőműhely sérült felnőtteknek és gyermekeknek

2010. február 19., péntek

altAkadálymentes foglalkoztatóműhelyt vehetnek birtokba a Debrecen Nagytemplomi Református Egyházközség Immánuel Otthonának lakói. Az ünnepi alkalom február 22- én 10 órakor lesz. A műhelyt Dr. Bölcskei Gusztáv püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke adja át.

Az ünnepség az Imanuel Otthon kórusának műsorával kezdődik, majd Győri Zsófia, az otthon vezetője és Beszterczey András, a Magyarországi Református Egyház Szociális Módszertani Intézmény vezetője köszönti az egybegyűlteket. A megjelentek beszámolót hallhatnak a fogyatékkal élők rehabilitációs foglalkoztatásának aktuális helyzetéről Horváth Pétertől, az Országos Fogyatékosügyi Tanács titkárától. 

   altaltaltaltAz Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében valósult meg a beruházás, így akadálymentes, a fogyatékkal élők számára könnyen és biztonságosan használható foglalkoztatóműhelyt alakítottak ki. A Debrecen Nagytemplomi Református Egyházközség Immánuel Otthona több, mint 43 millió forintot nyert az EU-s pályázaton.  Az otthonban 75 halmozott fogyatékkal élő gyermekről és fiatalról gondoskodnak. A műhely nem csak a felnőtt korúak számára lesz elérhető, hanem iskolás halmozottan sérült gyermekek is órarendbe iktatva fogják használni készségfejlesztés céljából.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.