Eredményt hirdettek

2017. április 27., csütörtök

Egyelőre nincs új lelkészi főjegyzője a Dunamelléki Református Egyházkerületnek. Bács-Kiskunban Bán Béla Györgyöt választották esperessé.

Három főjegyzőjelöltre szavazhattak a presbitériumok a Dunamelléki Református Egyházkerület főjegyző választásán. A választásokat Hegedűs Béla főjegyző, Bács-Kiskunsági esperes halála miatt írták ki.

Mintegy háromszáz dunamelléki gyülekezet presbitériuma tett javaslatot az elmúlt időszakban az új lelkészi főjegyző személyére, köztük négy szavazat érvénytelen volt.

Szabó Ferenc mányi lelkipásztor, 146 szavazattal a voksok 48,3 százalékát gyűjtötte be. Somogyi Péter fasori lelkipásztorra a szavazók 29,61 százaléka adta le voksát, ez 90 szavazatot jelent. Illés Dávid, a budai gyülekezet lelkipásztora 68 szavazatot kapott, ez a voksok 22,37 százaléka – közölte a Dunamelléki Református Egyházkerület Választási Bizottsága április 26-i ülése után.

A hatályos egyházi törvény rendelkezései szerint a főjegyző megválasztásához a szavazatok 50+1 százaléka szükséges. Mivel ezt egyik jelölt sem érte el, így a dunamelléki egyházkerület közgyűlése elrendeli a választások második fordulójának kiírását, ahol a két legtöbb szavazatot kapott jelölt indulhat. Az egyházkerület következő közgyűlése május 10-én, szerdán lesz.

Új esperest választottak a Bács-Kiskunsági Református Egyházmegyében. Az egyházmegye 38 gyülekezetének 47 szavazati számértékéből Bán Béla György bajai lelkipásztor 31 szavazatot, Pintér Gyula kunszentmiklósi lelkipásztor 13 szavazatot kapott. Az egyházmegye esperese: Bán Béla György lett – közölte a bizottság. Az eredmény nem jogerős.

Fekete Zsuzsa

forrás: Parókia Portál

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.