Előzetes az Üzenet húsvéti számából

2010. április 02., péntek

altItthon és otthon – ezt a címet viseli Pap Géza püspök húsvéti pásztorlevele, mely az Erdélyi Református Egyházkerület gyülekezeti lapjának legfrissebb számában olvasható.

 

Elég sok ünnepi keresztyén ül a padokban, ez az egy (három?) alkalom hozzátartozik évi naptárukhoz. Egypár csodaváró is van, akik, miután lemondtak az orvosokról, vagy arról, hogy elmúljon a gazdasági válság, onnan felülről várják a megoldást. A kíváncsiak és a „hátha-hívők” eljöttek, mert szerintük sohasem lehet tudni, talán Jézus mégis halottakat feltámasztó király, talán van feltámadás, hát ők miért maradnának ki belőle – írja húsvéti jegyzetében Kozma Zsolt.

A Szentírás emberei című sorozatban Lőrincz István Júdásról ír.

A feltámadás hitéről, a halott hozzátartozóinak vigasztalódásáról, a lelkipásztor temetésen érzett vívódásairól szól a Reménység a nyitott koporsók mellett című írás. A lap húsvéti anyagát egészíti ki Békefy Lajos cikke a keresztfáról (Fénylik titka keresztfának) valamint ünnepi versek.

Sepsiszentgyörgyi gyülekezeteket mutat be cikkében Ötvös József, az írás címe Püspöki látogatás a székelyeknél.
A Generális Konvent délvidéki elnökségi üléséről, az új Intitutio fordításról a lap hatodik oldalán olvashatunk.
A gyermekeknek szól az Örömmondó, a Hírek-Események rovatból tudomást szerzünk arról, hogy hetedik születésnapját ünnepelte a kolozsvári Agnus Rádió, Pákéban felújították az imatermet, Marosludason pedig presbiteri találkozóra került sor.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.