Elnöki Imacsapat az USA-ban

2009. december 31., csütörtök


    alt

 

 

Az USA-ban 2001-ben hozták létre az Elnöki Imacsapatot, ami évente beosztja, mely városok hívői imádkozzanak a mindenkori elnökért, az ország vezetőiért, politikusokért, közéleti emberekért, gazdasági vezetőkért. Itt olvashatjuk újévi imájuk részletét is…

 

    altIdáig 1,2 millió amerikai hívő ember vett részt az imacsapat rendezte közös könyörgésekben. Ők napi imáikban hordozzák az elnököt, a nemzet vezetőit, a hadsereg tagjait és másokat, akik az országos és a helyi közösségekért felelős hivatalt töltenek be. Az Elnöki Imacsapat elnöke, Scott Fehrenbacher számolt e arról, melyik volt az a tíz város, amelyben egymást követően, szervezetten hangzottak el az imádságok a köz szolgáiért. Ezek: Houston/Texas Állam, Los Angeles/California Állam, Dallas/Texas Állam, Phoenix/Arizona Állam, Colorado Springs/Colorado Állam, Atlanta/Georgia Állam, New York/New York Állam, Indianapolis/Indiana Állam, Austin/Texas Állam, Denver/Colorado Állam. A városok fele republikánus többségű, a másik fele demokrata többségű. Az Elnöki Imacsapatot a 2001 szeptember 11-i borzalmas berepülés után hívták életre. Az imacsapatnak és a tervezett közéleti imádkozásnak az alapigéje: „Arra kérlek mindenekelőtt, hogy tartsatok könyörgéseket, imádságokat, esedezéseket és hálaadásokat minden emberért, a királyokért és minden feljebbvalóért, hogy nyugodt és csendes életet éljünk teljes istenfélelemben és tisztességben” (1Timotheus 2,1-2). Idézet az újévi imádságból:

 

„Urunk, Istenünk, arra kérünk Téged ezen a mai napon, légy irgalmas nemzetünkhöz, Amerikához. Megvalljuk Előtted, elfordultunk Tőled, ami polgáraink egy részére is jellemző. Gyakran csak azért, vagy talán már azért sem éreztük magunkat felelősnek, ami szűk környezetünket vagy csak a magunk életét érinti. Bocsásd meg Urunk önzésünket, s azt, hogy nem töltöttük be azt a megbízatást, amit nekünk adtál a föld gondozására, őrzésére…Urunk, emlékezzél meg imáinkról, amikor vezetőinkért emeljük fel szavunkat, formáld vezetőinket úgy, hogy ők oltalmazhassák az élet kultúráját, s ne a halált szolgálják, és megőrizzék az igazságosságot és a szabadságot hazánkban. Ajándékozz nekünk olyan vezetőket, akik a javunkat munkálják és a keresztyének javát is…Kérünk, oltalmazd katonáinkat itthon és külföldön is, kiváltképpen az új esztendőben, hogy eredményesen védelmezhessék szabadságunkat és békénket, szerte a világon…Urunk, taníts minket arra, hogy Téged tegyünk az első helyre minden dolgunkban. Taníts minket alázatra, meg engedelmességre Irántad, s arra, hogy Veled járhassunk életünk minden útján. Kérünk Urunk, hogy az új esztendőben még jobban látszódjék meg Fiad arca rajtunk, magatartásunkon, hitünkön…A mi hazánkért azt kérjük Tőled Urunk, hogy ajándékozz nemzetünknek és vezetőinek az új esztendőben is bölcsességet és olyan vezetést, amelyben Téged követhetünk. A Te csodálatos nevedben kérünk Téged ezért, Urunk. Ámen”. (PPT.usa – assistnews.net – 2009-12-29  - dr. békefy)

 

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.