Elindult az Egyházi Jövőkép Bizottság honlapja

2013. május 26., vasárnap

Az Egyházi Jövőkép Bizottság (EJB) többek között arra törekszik, hogy együtt és egymásért imádkozó közösség jöhessen létre azok között, akik gyülekezetként aktívan részt vesznek, vagy keresztyénként támogatják és imádságban hordozzák az egyház megújulásának folyamatát.

A honlap nem vitafórum, hanem két célt szolgál – olvasható az új oldalon. Az EJB egyrészt útmutatást és ötleteket kíván adni a konkrét lebonyolításhoz azzal, hogy különféle menetrendeket és bibliai reflexiókat közöl a honlapon. Másrészt bátorítani és inspirálni is akarja a közösségeket, számítva arra, hogy a kezdeményezés tanácstalanságot és félelmeket ébreszthet egyesekben. Nincs mód arra, hogy közösségi oldalként működjön a felület, az EJB mégis arra törekszik, hogy együtt és egymásért imádkozó közösség jöhessen létre azok között, akik gyülekezetként aktívan részt vesznek, vagy keresztyénként támogatják és imádságban hordozzák a folyamatot.

Mindazokat, akik készek változni és változtatni, örömmel hív az új honlap is, hogy kapcsolódjanak be a református egyház jövőjéről folytatott országos párbeszédbe. „Legyünk egyek abban, hogy imádságban, az Igére figyelve keressük és kérjük el Isten útmutatását a közös jövőnkre." – olvasható. Ennek eszköze az Érintés című füzet, ami elérhető, letölthető a honlapról.

Az MRE Zsinata a 2011. szeptember 28-án Balatonszárszón megtartott tematikus ülésével, majd azt követően az EJB felállításával és megbízásával egyházunk legfőbb vezető testülete kifejezésre juttatta, hogy egyházunk elmúlt két évtizedben megtett útját, a megváltozott társadalmi keretfeltételeket és a szolgálataiban beállt formai és tartalmi változásokat az egyház Ura iránti engedelmességben, bibliai és hitvallási alapokról kívánja értékelni, és ennek megfelelően a továbblépés lehetőségeit mérlegelni.

Az EJB honlapja: http://ejb.reformatus.hu

reformatus.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.