Életre hív

2018. május 18., péntek

Keresztyén fiatalok dicsőítették a feltámadott Jézust a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) csütörtöki zenés vigíliáján. Képriportunk a pünkösdváró alkalomról.

„... a reménység pedig nem szégyenít meg..." (Róm 5,5) mottóval hirdette meg idei pünkösdi zenés vigíliáját a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa.

A május 17-i ökumenikis ifjúsági délután házigazdája Fischl Vilmos főtitkár volt, az igét Papp János baptista egyházelnök hirdette.

Ebben az évben is a Lágymányosi Ökumenikus Központ kertjében gyűltek össze azok a fiatalok, akik közös dicsőítéssel és áhítattal szerettek volna pünkösd ünnepére készülni.

Balázsfalvi-Ábrám Anna, a társszervező református Zsinati Ifjúsági Iroda vezetője köszöntötte a résztvevőket. 

Az Ifjúsági Iroda ezúttal különleges fotósarokkal és kávézási lehetőséggel kedveskedett a résztvevőknek. Az irodán önkéntesként szolgáló kolozsvári teológushallgatók épp a fotósarkot készítik elő.

Az estig tartó dicsőítést a baptista dicsőítő csapat, a református Küllő dicsőítő zenekar, a pünkösdi ifjúsági missziós csapat, a metodista MIX zenekar, az evangélikus Taizé csapat és a Műegyetemi Katolikus Közösség zenekara vezette.

A Csillagpontról is ismerős lehet az Élő könyvtár. Az egyik kísérőprogram részeként Wenhardt Gábort is „kibérelhették″ az érdeklődők, hogy szabadulásáról kérdezzék a több mint egy évtizeden át tartó függőségből.

„Dicsőséged ragyogjon most közöttünk, jóságod áraszd ránk. /
Jézus, igazságodban teljes szívemmel gyönyörködöm. ⁄
Életre hívod és megtisztítod, ki erre kér. ⁄
Földön, az égben hirdeti minden dicsőségét."

Amíg az ökumenikus központ épületében néhányan játszottak és beszélgettek, addig a kertben egyre többen csatlakoztak a dicsőító zenekarok énekéhez.

Mennyire hagyjuk, hogy a világ elsodorjon bennünket? És mennyire engedünk a Lélek sodrásának? – ezekre a kérdésekre kereste a választ áhitatában Papp János baptista egyházelnök, a MEÖT elnökségi tagja.

Emlékeztette hallgatóságát, hogy amint kimerészkedünk a „nyílt vízre″, találkozunk a sodrással. A kérdés az: hova szeretnénk eljutni – és kivel?

A budapesti Külső Üllői úti református gyülekezet dicsőítő csapata, Kiss Sámson Endre lelkipásztor, Ercsey Gréta és Balázs Péter, zsoltárfeldolgozásokkal buzdították éneklésre a közönséget.

Összeállította: Farkas Zsuzsanna – Feke György

Fotó: Kalocsai Richárd

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.