Egyházi dokumentáció a brazil börtönvisszaélésekről

2010. augusztus 03., kedd

altA Brazil Katolikus Püspöki Konferencia augusztus 2-án benyújtotta jelentését a brazil kormánynak a börtönökben tapasztalható kínzásokról és jogtalanságokról.

A dokumentum az 1997–2009 közötti időszakból 211 esetet tár fel. 25 évvel a katonai diktatúra összeomlása után még mindig vannak olyan esetek, amikor embereket vádemelés nélkül tartóztatnak le, kínoznak meg – jelentette ki a Katolikus Börtönlelkigondozói Szakbizottság vezetője, Valdir Joao Silveira lelkész az amerikai katolikus hírügynökségnek, a Catholic News Service-nek. A tudósítás olyan esetekről számol be, amiket fogvatartottak, illetve hozzátartozóik mondtak el a lelkészeknek. Az esetek pontos számát nem lehet tudni. De még ma is vannak olyan személyek, akik már 14 év óta vannak „előzetesben” vádemelés nélkül brazil börtönökben. (RV.de – 2010-08-03 – dr. békefy-röhrig klaudia - reformatus.hu)

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.