Egy új énekeskönyv reményében

2010. február 24., szerda

altMegalakult a Magyarországi Református Egyház Énekeskönyv Bizottsága. A nyolctagú testület feladata, hogy megkezdjék a leendő új énekeskönyv előkészítésének munkálatait.

A tagok nem csak saját egyházkerületük szempontjait képviselik, hanem integrálják azokat az ismereteket, tapasztalatokat, amelyek a Magyarországi Református Egyházban az elmúlt ötven esztendőben az énekeskönyvvel és a református éneküggyel kapcsolatban felhalmozódtak. A bizottság kidolgozta azt a szempontrendszert, amely alapján a jövőben végzik majd a munkát. "Az új énekeskönyv szerkesztése a – júniusban ülésező – zsinat jóváhagyása után kezdődhet meg" – tájékoztatta honlapunkat Tarr Zoltán. A zsinati tanácsos szerint az új énekeskönyv csak a Kárpát-medencei közösségben és egységben nyer értelmet. A munka kapcsolódik a Generális Konventen belül elindult, és a Liturgia Bizottság által felügyelt liturgia-, illetve Korálkönyv- reformhoz. Az MRE Énekeskönyv Bizottsága március 7-én, vasárnap tartja következő ülését.

 


altAz Énekeskönyv Bizottság tagjai:
Dunamelléki Református Egyházkerület: Draskóczy László és Dr. Dávid István
Dunántúli Református Egyházkerület: Lentulai Attila és Szabó Virág
Tiszáninneni Református Egyházkerület: Dr. Beidek Adrienn és Szűcs Endre
Tiszántúli Református Egyházkerület: Berkesi Sándor és Fekete Csaba

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.