Debrecenben koncertetzik a Hillsong Australia énekesnője

2011. október 06., csütörtök

Először koncertezik Magyarországon a világszerte ismert ausztrál énekes, dalszerző, dicsőítésvezető. Darlene Zschech, a Debrecen - Nagytemplomi Református gyülekezet vendégeként lép fel november 18 -án, pénteken este hét órától a Főnix Csarnokban.

Az énekes a sydney-i Hillsong Gyülekezetben végzett zenei szolgálatával vált ismerté. Azóta számos aranylemezzel büszkélkedhet, dalait milliók éneklik. Darlene-t dalszerzőként a „Kiálts az Úrhoz” (Shout to the Lord) című dala tette híressé, amelyet csaknem harminc millió templomba járó ember énekel hétről hétre.

Koncertje több mint egy egyszerű fellépés. Színpadra állása istentisztelet jelleget ölt azáltal, hogy igei szolgálatot is végez. Az elhangzó dicsőítő énekeket az áhítat üzenetéhez válogatják. Az énekesnő számára fontos, hogy gyülekezet szervezze a koncertet, ugyanis szerinte ezáltal természetessé válik, hogy az Ige áll a középpontban és ez sugallja, hogy ez nem egy egyszerű koncert, amelyen csak tombolni lehet, hanem áhítat és dicsőítés együtt. Darlene számos aranylemezzel büszkélkedhet és dalait a világ sok országában éneklik, sikere mégis abból a szenvedélyes bizonyságtételből fakad, mellyel megmutatja, mennyire szereti Istent és az embereket szolgálni.

„Elsősorban egy nő vagyok, aki egyszerűen és teljes szívből szereti Krisztust, és Őt szolgálja azzal, hogy szereti a családját, szolgálja a gyülekezetet és felszólal azokért, akik magukért nem tudnak” – vallja az ausztrál dicsőítésvezető. Szavait bizonyítja, hogy részese a Compassionart programnak, melyben keresztyén dicsőítésvezetők és dalszerzők közösen létrehoztak egy albumot, amelynek az eladásából származó összeget teljes bevételét szegény, nehéz körülmények között élő embereknek ajánlják fel. Ezen kívül férjével részesei a Hope: Rwanda programnak, amely reményt hozz az 1994-es fajirtás óta látszólag elfeledett nemzetnek.

alt

Darlene és a Hillsong zenekara egyedülálló, felekezeteken és határokon túlmutató estet ígér Debrecenben. A koncert időpontja: 2011. november 18. péntek, 19 óra. Helyszíne a debreceni Főnix csarnok. A belépőjegyek egységesen 3200 Ft-ba kerülnek. További információ: www.nagytemplom.hu,  06 52 412 694.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.