Cseppeket gyűjt a Magyar Református Szeretetszolgálat

2011. november 25., péntek

Egy cseppnyi szeretet néven indított adventi kampányt november 24-én a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ). Az adománygyűjtéssel szeretnének „szeretetben mellé állni a hátrányos helyzetű családokban élő gyermekeknek”, mondta Pál Sándor, az MRSZ kuratóriumi elnöke a programindító sajtótájékoztatón.

Az adományozók csepp alakú karácsonyfadíszt kapnak támogatásukért cserébe

A Magyar Református Szeretetszolgálat 2011 adventjében új módon szeretné felhívni a figyelmet a nehéz körülmények között élő diákok helyzetére. A kedvezőtlen környezetben élő és anyagi gondokkal küszködő családok számára egyre nagyobb terhet jelent gyermekeik taníttatása. Bár hazánkban a közoktatás mindenki számára elérhető a szegény sorsú családok gyermekei egyre inkább kiszorulnak az oktatásból, esély és támogatás híján tehetségek kallódhatnak el. Az MRSZ adománygyűjtést szervez, hogy az anyagi körülmények ne jelentsenek akadályt a tehetséges, de szegény tanulók számára.

Szeretetcseppekben mások mellé állni

„Fontos, hogy ebben a hidegben valami megmelengesse a szíveket” – mondta Pál Sándor az egyik budai bevásárlóközpont bejárata előtt csütörtökön kora délután. A kuratóriumi elnök az ott felállított fenyőfa előtt beszélt a sajtónak az MRSZ legújabb kampányáról, hozzátéve, nemcsak adventben szeretnék segíteni a rászoruló családokat, gyerekeket, ehhez kérik a társadalom segítségét.

Pál Sándor, Wolf Kati és Bölcskei Gusztáv a a budai kampányindító sajtótájékoztatón

„Az esőcsepp nem erővel vájja szét a sziklát, hanem cseppenként” – idézte a római bölcsességet Bölcskei Gusztáv, a Magyarországi Református Egyház lelkészi elnöke.  „Egy egyház, egy szeretetszolgálat sem tud minden gondot megoldani,  – mondta a püspök, majd hozzátette – de megérthetünk két fontos dolgot: Jézus azt mondta, hogy a szegények mindig velünk lesznek. A legnagyobb parancsban pedig azt kérte, szeresd felebarátodat. Felebarát az, akinek épp a mi segítségünkre van szüksége.”

A kampány arca, Wolf Kati gyakorló anyukaként fontosnak érezte, hogy az Egy csepp szeretet mellé álljon. Az énekesnő elmondta, hálás azért, hogy abban a helyzetben van, segíthet másoknak, s arra buzdított mindenkit, adjon keveset is: „Kicsinek érezzük magunkat, de együtt óriási tömeg vagyunk.”

Jótékonykodás országszerte

A jó célra szánt adományokért cserébe a jótékonykodók két darab csepp alakú karácsonyfadíszt kapnak. A csepp pár egyik tagját az adományozó hazaviheti, és felteheti a fájára, de a rászorulóknak szánt adományokat jelképes formában a Siófokon, Kazincbarcikán és Tatabányán felállított karácsonyfák díszeként is viszontláthatjuk majd. Bölcskei Gusztáv, Wolf Kati és Pál Sándor maguk is elhelyezték saját cseppjüket a karácsonyfán. A fenyő már nem volt üres, az Északdunántúli, a Dunántúli és az Északmagyarországi Vízművek vezetői 3000 csepp megvásárlásával támogatták a gyerekeket.

Ahogy gyűlnek az adományok, szaporodnak a cseppek a Szeretetszolgálat karácsonyfáin

A sajtótájékoztató végén Bölcskei Gusztáv bejelentette, nem ez a Szeretetszolgálat egyetlen adventi akciója, a hamarosan induló Mentőöv programmal a lakáshiteleknek szeretnének segíteni. Erről hamarosan további részleteket is megtudhatunk.

Feke György – Kováts Annamária, fotó: Kalocsai Richárd


Csepp pontok:

Budapest
- Allee Bevásárlóközpont (Váli u. felőli bejárat, szombat-vasárnap 11 és 6 között)
- Goodnews Könyvesbolt (1073 Budapest, Dob u. 74.)
- Magyar Református Szeretetszolgálat központi iroda (1146 Budapest, Hungária krt. 200.)

Debrecen
- Református Könyvesbolt (4026 Debrecen, Piac u. 4-6.)
- Magyar Református Szeretetszolgálat Regionális Iroda (4026 Debrecen, Hatvan u. 1/a)

Tiszaszentimre
- Református Parókia (3522 Tiszaszentimre, Széchenyi u. 6.)

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.