Brémai protestáns lelkészek követelése

2009. december 30., szerda

 

alt

Harmincöt brémai protestáns lelkész írta alá azt a nyilatkozatot, amiben követelik a német hadsereg katonáinak kivonását Afganisztánból. Nyilatkozatukkal támogatják a brémai békefórum hasonló követelését…

 

Friedrich Scherrer lelkész szerint nem áll meg az az érvelés, hogy a hadsereg azt afgán terrorizmus leküzdéséért állomásozik a távoli országban. Sokkal inkább a földgáz-, és olajtartalékok védelmezéséről van szó. Szerinte Afganisztánban senki sem kérte az USA segítségét. Először a külföldön állomásozó lelkigondozók visszavonását lehetne megtenni. Margot Käßmann evangélikus püspöknő, az EKD elnöke szerint a protestáns hitelvek alapján nem lehet igazolni ezt a háborút. A gyors befejezés érdekében mindent meg kell tenni. Az egyházi tiltakozás azzal függ össze, hogy Barack Obama USA elnök további 30 000 fővel tervezi megnövelni az afganisztáni katonai jelenlétet, aminek megfelelően a szövetségesektől is elvárja katonai kontingensük növelését. Ez a bejelentés a különböző országokban egyházi és nem egyházi szervezetek tiltakozását váltotta ki. (idea.de – 2009-12-29 – dr. békefy)

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.