Bővítik a református Immánuel Otthont

2019. június 17., hétfő

Új telephellyel és iskolaépülettel bővül a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség Immánuel Otthona az Európai Unió és a magyar kormány 500 millió forintos támogatásával – jelentették be csütörtökön a projektindító rendezvényen.

Fekete Károly tiszántúli református püspök igei köszöntőjében az „elkezdés ünnepének" nevezte a projektindító rendezvényt, amit két évig tartó előkészítő munka előzött meg. Vad Zsigmond esperes sorsfordítónak tartja a beruházást, azt mondta, az 1991-től működő intézmény további bővítésével új lehetőségek nyílnak, még több rászoruló fiatalt tudnak elérni.

Győri Zsófia, az otthon igazgatója, a projekt szakmai vezetője közölte: intézményükben harmincéves korukig kapnak komplex szolgáltatást a speciális ellátást igénylő, súlyosan-halmozottan fogyatékos gyerekek. Jelenleg 82 ellátottjuk van, és 42 halmozottan fogyatékos gyerek várólistán várja, hogy bekerülhessen az intézménybe. A 2021-re elkészülő új iskolaépülettel 140-re nőhet az ellátottak száma – fűzte hozzá, megjegyezve, hogy a két projekt most elnyert forrása a működéshez szükséges feltételek javítása mellett lehetővé teszi a

Papp László, Debrecen polgármestere a város nevében köszönte meg a református egyház szolgálatát, amellyel jobbá teszik a rászoruló fiatalok életét. A „Debrecen, a gondoskodó város" program keretében a református egyház továbbra is számíthat a város támogató hozzáállására – jelezte a polgármester. Pajna Zoltán, a hajdú-bihari közgyűlés elnöke azt a személyes kötődést emelte ki, amely az elmúlt években a fejlesztő pedagógusok és a gyerekek között kialakult. A debreceni református egyházközség az Immánuel otthon működtetésével megyei, regionális feladatokat is ellát – utalt a közgyűlési elnök arra, hogy az intézményben ellátott gyerekek, fiatalok 35 százaléka debreceni, 65 százaléka környékbeli településekről érkezett.

MTI, fotó: Facebook

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.