Biblia okostelefonra

2014. február 27., csütörtök

Az új bibliakiadás már márciustól olvasható a YouVersion nevű okos­telefon-alkalmazás csaknem ötszáz nyelven elérhető, hétszáznál is több fordítása között.

A Magyar Bibliatársulat feladata a Biblia fordítása, kiadása, terjesztése és népszerűsítése. Ez a munka azonban nem csak a hagyományos, nyomtatott Bibliára vonatkozik: igyekszünk a Szentírást a modern digitális eszközökön is elérhetővé tenni. Így örömmel számolhatunk be arról, hogy az áprilisban megjelenő új bibliakiadás már márciustól olvasható a YouVersion nevű okos­telefon-alkalmazás csaknem ötszáz nyelven elérhető, hétszáznál is több fordítása között.

A YouVersiont a Bibliatársulatok Világszövetségével együttműködve fejlesztik, és jelenleg az egyik legnépszerűbb bibliai szoftver világszerte a maga több mint 128 millió felhasználójával. A magyar nyelven is elérhető, platformfüggetlen alkalmazás számos segítséget kínál a bibliaolvasáshoz. A szövegben kereshetünk, megjelölhetjük magunknak a számunkra fontos verseket, feljegyezhetjük a bibliaolvasás közben támadt gondolatainkat, és ezeket megoszthatjuk ismerőseinkkel a közösségi médián keresztül.

A hamarosan magyar nyelven is elérhető olvasási tervek pedig a rendszeres és módszeres bibliaolvasásban lehetnek segítségünkre. Ezek a különböző hosszúságú (három naptól akár egy évig is tartó) tervek a sokak által jól ismert vezérfonalak megfelelői. Egy ilyen terv rendszerint egy adott témában minden napra kijelöl egy adott bibliai szakaszt, amelyhez esetleg egy rövid kommentárt vagy elmélkedést fűz, a telefon pedig kitartóan emlékeztet minket arra, hogy ne felejtsük el elolvasni az aznapi részt. Az új bibliakiadás már most megtekinthető az alkalmazás letöltésével YouVersion honlapjáról (www.youversion.com). Olvassa a Szentírást a mobiltelefonján vagy az interneten is!

Göndöcz Miklós
Megjelenik a Reformátusok Lapja következő számában.  

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.