Barthról tanácskoznak októberben

2010. szeptember 20., hétfő

A debreceni teológián október 6-án nemzetközi szimpóziumot tartanak Karl Barthnak a magyar hittudományra gyakorolt hatásáról.

A Debreceni Református Hittudományi Egyetem Karl Barth Kutatóintézete 2010. október 6-án tudományos tanácskozást tart Karl Barth magyar teológiára gyakorolt hatásáról.

A szimpózium biblikus, hermeneutikai, rendszeres és gyakorlati teológiai szempontból járja körül Barth magyar hatástörténetét. 

A szimpózium első felében Eberhard Busch tart előadást "Barth és Magyarország 1944-ben" címmel, majd az előadás után bemutatják Barth "Letzte Zeugnisse" című kötetének magyar fordítását. A részletes program innen letölthetõ.

Különösen is szeretettel várják erre az alkalomra testvérintézményekben oktató kollegákat, a PHD- hallgatókat és a DC Rendszeres Teológiai Szekciójának tagjait.

Jelentkezés és étkezés igénylés leadása legkésőbb szeptember 30-ig a ferencza@drhe.hu e-mail címen.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.