Az ifjúság helyes képzése nagyobb dolog, mint Trója elfoglalása

2010. október 26., kedd

A reformáció ünnepének méltó megtartása céljából a német reformátusok honlapjukon összekapcsolják a Melanchthon-évet és a reformáció üzenetét.

altA  német reformátusok honlapjának indító oldala közli az idei reformációi ünnep és megemlékezés mottójaként azt a beszéd-részletet, amit Philipp Melanchthon, a wittenbergi reforrnátor, és Németország nagy tanítója 1526-ban tartott Nürnbergben, a St. Egidien felső tagozatos iskola megalakításakor. Ezt az idézetet most mi is közöljük:
„A fiatalság elhanyagolása az iskolákban azt jelenti, mintha a tavaszt akarná valaki kiiktatni az évszakok sorából. Azok lopják el a tavaszt az évektől, akik az iskolákat veszni hagyják, s az iskolák nélkül a vallást sem lehet igazán megtartani. Ennek következménye pedig a szörnyűséges sötétség lesz a polgári társadalomban, mert ez magával vonja a tudományok tanulmányozásának az elhanyagolását is.” (reformiert-info-de – 2010-10-26 – dr. békefy-röhrig klaudia – reformatus.hu)

 

nagyon nagyon nagyon überjó vagyok?

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.