Az elhurcolt zsidóságra emlékeztek Kápolnásnyéken

2010. június 21., hétfő

altJúnius 13-án, a Fejér megyei zsidóság deportálásának emléknapján helybeliek, környékbeliek és elszármazottak emlékeztek azokra, akiket 66 évvel ezelőtt Kápolnásnyékről deportáltak.

Június 13-án, a Fejér megyei zsidóság deportálásának emléknapján helybeliek, környékbeliek és elszármazottak emlékeztek azokra, akiket 66 évvel ezelőtt Kápolnásnyékről deportáltak Auschwitz-Birkenauba. A zsidótemetőben, a hősi halottak (1914–1918) és a mártírok (1944–1945) emlékfalánál a testvéregyházak részéről Szarka István evangélikus esperes és Szénási Jonathan Sándor református lelkipásztor hirdette Isten Igéjét, majd Darvas István rabbi emlékezett a vészterhes időkre, és figyelmeztetett a mai negatív jelenségekre. Pozitív jelenség ugyanakkor, hogy a jó példa is vonz követőket: a megemlékezés előtt a baracskai börtön (önkéntes) fogvatartottai tették rendbe a temetőt a Református Szeretetszolgálat „Szeretethíd” programja keretében. A héber imádságokat Vencel György kántor recitálta.

 

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.